Niet iedereen vindt de mode van tegenwoordig mooi. Veel mensen zijn een grote fan van oude fashion. Vintage kleding is daarom nog steeds erg populair en het wordt vaak gekocht. Vintage kleding dragen betekent dat je oude kleding, schoenen en accessoires dat vroeger in was nu weer draagt.. Denk aan oude designer jurken, een trucker cap of ouderwetse jeans. Ook al is vintage kleding steeds populairder aan het worden, vaak vinden mensen het armoedig of schamen zij zich om hergebruikte kleding te dragen omdat de meeste mensen dit niet dragen. Om deze reden is vintage kleding de ideale manier als jij je wilt onderscheiden van anderen en je eigen stijl creëren dat uniek en opvallend is.

Wat zijn voordelen van vintage kleding?

Doordat vintage kleding vaak hergebruikt wordt, is het de perfecte manier om milieubewuster je om te kleden. De kledingindustrie staat bekend om milieuvervuiling en het weggooien van heel veel kleding. Veel mensen zijn hier niet bewust van en zij blijven dan ook kleding halen bij de bekendste retailers van deze wereld. Door vintage kleding te dragen kan jij toch nog wel je steentje bijdragen aan het verbeteren van het milieu op deze wereld. Oude kleding dragen is dus ook niet om je ergens voor te schamen. Het is juist een goed ding dat de meerderheid ook zou moeten doen om ervoor te zorgen dat zo weinig mogelijk kleding onnodig weggegooid wordt.

Waar koop je vintage kleding?

Vintage kleding kan je vinden in kringloopwinkels, gespecialiseerde vintage winkels of online. Je kan natuurlijk ook oude kleding dragen van je opa of oma en ouders. Vaak zijn de prijzen van vintage kleding niet erg duur. Dit is dan ook een goede manier om minder geld uit te geven aan alle kleding dat je normaal gesproken haalt in de ‘normale’ winkels en die je maar paar keer aantrekt en daarna weer vergeet. De kleding in vintage winkels bestaan in allerlei verschillende soorten maten en kleuren. Je vindt leuke ouderwetse blouses die je goed kan combineren met een vintage trucker cap bijvoorbeeld. Een schattige jurkje dat je oma vroeger droeg is ook altijd leuk om aan te trekken tijdens een mooie zomerse dag.