Ook bij Intertoys vind je geweldige schoenen waarmee je kunt kiezen of je gaat lopen of skaten. Het is belangrijk dat je bij dergelijke schoenen voor goede kwaliteit gaat, omdat jij of je kind anders lelijk ten val kan komen. Toch wil je ook zeker weten dat de schoenen die je koopt goed zitten. Er zit namelijk vaak verschil tussen schoenen van dezelfde maat, door de dikte van de zool, onder andere. Daarom kun je, in plaats van het online bestellen van rolschoenen, ook de schoenen bekijken en passen in een speelgoedwinkel als Intertoys, bijvoorbeeld.

Clickers

Op zoek naar Heelys Intertoys binnen lopen is dan een van je opties. Hoewel Heelys kopen bij Intertoys helaas niet mogelijk is, hebben ze wel een soortgelijk merk in het assortiment: Clickers. In de winkel kun je niet alleen bekijken welke schoenen jij leuk vindt, maar ook alvast proberen te rollen en kennis maken met hoe je de wieltjes moet bevestigen en verwijderen. Maar bovenal kun je de schoenen passen en merken of je wel dezelfde maat hebt als normaal, aangezien de maat van je rolschoenen hoger of lager kan uitvallen dan je gewend bent. Dit komt doordat het materiaal binnen in de schoenen dikker is dan bij gewone schoenen, opdat de rollende wieltjes je voeten niet irriteren.

Deze Clickers zijn verkrijgbaar voor ongeveer €35, wat toch wel wat goedkoper is dan de echte Heelys. Helaas merk je dit ook in de kwaliteit van het materiaal, die dan ook wat minder is. Toch zien de schoenen er buitengewoon sportief uit, met makkelijk te bevestigen wieltjes. Na het kopen kun je ze dan meteen aantrekken en dan op je nieuwe rolschoenen Intertoys uit skaten.

Clickers vs. Heelys

Het nadeel van de rolschoenen van Clickers is dat er minder variatie is in schoenen, zeker in vergelijking met Heelys. Deze laatste zijn er in allerlei stijlen en kleuren, waardoor ze voor werkelijk iedereen toepasselijk zijn. Als compromis zou je dus kunnen beginnen met goedkopere Clickers om het afwisselen tussen skaten en lopen onder de knie te krijgen. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de minder hoge kwaliteit van de Clickers, dus is het onverstandig dat je heel hard gaat, bijvoorbeeld. Je zult dan namelijk ook harder moeten remmen, waardoor de hak snel versleten raakt. Dit is immers het deel van de schoen dat je gebruikt om te remmen. Wanneer je enigszins ervaring hebt opgedaan met dergelijke schoenen, zou je kunnen overstappen op de duurdere variant, namelijk Heelys. Deze zijn bovendien van beter materiaal waardoor je ook beter en harder zou kunnen rollen en remmen.

Tot slot is het raadzaam om ook artikelen aan te schaffen die jou of je kind beschermen tijdens het skaten. Denk hierbij aan knie- en polsbeschermers, maar ook aan een helm en elleboogbeschermers. Net als bij skeeleren en schaatsen kun je namelijk lelijk ten val komen, zeker als je nog een beginner bent.