Tips voor het aanschaffen van een elektrische fiets

De aanschaf van een elektrische fiets of e-bike is niet iets wat je iedere dag doorstaat. Het is heel belangrijk om jezelf hier goed over te informeren. Het is namelijk niet eenvoudig om een elektrische fiets te kopen en er zijn diverse keuzes die je kunt maken. Door de juiste keuzes te maken, kun je jarenlang plezier hebben van de elektrische fiets. Veel mensen laten namelijk de auto staan en pakken de elektrische fiets. Een kalkhoff elektrische fietsen is wel een flinke investering, maar waar moet je op letten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

De motor

Voor ondersteuning tijdens het fietsen is het vermogen van de motor van groot belang. Iedere elektrische fiets heeft een motor en het vermogen van deze motor kan verschillen per merk. Het verschil van de vermogen van een motor kun je echt merken als je een viaduct op fietst. Een motor met een laag vermogen heeft het ook een stuk moeilijker en geeft minder ondersteuning dan een motor met veel vermogen. Zijn er veel viaducten op je route richting je werk of school? Kies dan voor een motor met minimaal 40 Nm vermogen, zodat dit geen enkel probleem is.

Actieradius

Hoe vaak wil je de fiets gebruiken, vaak? Dan is het heel belangrijk dat je kiest voor een elektrische fiets met een hoge actieradius. Sommige elektrische fietsen gaan namelijk snel op en moeten opnieuw opgeladen worden. Zo hebben deze een actieradius van 30 tot 40 kilometer en moeten deze dus snel opgeladen worden. Vervelend, wanneer je een fietstocht wilt maken van minimaal 60 kilometer. Denk hier dus goed over na voordat je een elektrische fiets gaat kopen.

Kalkhoff

Het is natuurlijk van groot belang dat je een proefrit kunt maken op een elektrische fiets. Dit doe je namelijk ook met een auto en dit is superbelangrijk. Je wilt namelijk weten of de fiets lekker zit en fijn trapt. Kalkhoff is een aanbieder voor elektrische fietsen en heeft 8 verschillende winkels over het hele land. Amsterdam, Breda, Haarlem, Rotterdam, Nijmegen, Zwolle, Utrecht en Den Haag zijn de locaties van de winkels. Wil je een elektrische fiets uitproberen? Ga dan naar een van deze locaties en probeer de elektrische fiets uit en ontvang advies van een specialist. Als je hier een elektrische fiets koopt, kun je hem hier ook laten onderhouden mocht dat nodig zijn.