Is jouw huis toe aan een renovatie maar wil je geen fortuin uitgeven? Lees hier hoe!

Of je nu al een tijdje in hetzelfde huis woont, of dat je net in een nieuw huis bent getrokken waarvan je weet dat er een aantal dingen zijn die je wil veranderen: grote projecten kosten veel tijd en geld. Laat dit nou net twee elementen zijn uit het leven die veel mensen niet hebben, of willen besteden aan het verbouwen van het huis. Wil je toch een andere uitstraling van een bepaalde ruimte in jouw huis? Lees dan dit blog voor het makkelijk veranderen van verschillende ruimtes!

De badkamer

Laten we beginnen met de badkamer. Je herkent vast wel dat gevoel dat je nét niet helemaal tevreden bent met hoe deze er nu uit ziet. Wanneer je het liefst de hele badkamer leeg trekt, nieuwe tegels legt en een ligbad installeert maar dit niet helemaal past bij de realiteit, kan je het misschien beter op een andere manier aanpakken.

Als je een douche hebt zonder cabine maar met douchegordijnen is een voor de hand liggende stap om eens een nieuwe set daarvan op te hangen. Het ophangen van nieuwe douchegordijnen kan al snel voor veel verandering zorgen in jouw badkamer interieur. Ze zijn er namelijk in verschillende kleuren en maten. Zo kan je voor een zelfde soort model en kleur kiezen als wat je nu hebt hangen, maar je kunt er ook bewust voor kiezen om eens iets compleet anders te doen. zo zorg je nog eens voor wat afwisseling in de badkamer!

Wanneer het vervangen van het douchegordijn niet voldoende is kan je kijken naar iets anders wat je veel gebruikt. De douche zelf, bijvoorbeeld. Je kan ervoor kiezen om een nieuwe douchekop op te hangen. Op het moment dat je nu een vrij kleine douchekop hebt hangen, kan er snel verschil worden gemaakt door bijvoorbeeld een regendouche te installeren. Je houdt dan ook de kleine douchekop, maar plaatst er wel een heerlijke douche bij. Goed idee toch?

De woonkamer

Op het moment dat je de badkamer helemaal hebt vormgegeven zoals jij het wil kan je ook gaan kijken naar andere ruimtes in jouw huis. Zo is de woonkamer een van de plekken waar jij de meeste tijd doorbrengt. Het is goed te begrijpen dat je hier op den duur een andere uitstraling aan wil geven.

Dit doe je makkelijk en snel door een likje verf aan een van de muren in jouw woonkamer te geven! Wanneer je één muur een andere kleur geeft kan je alles daarop afstemmen. De kussens op de bank, het kleed dat op de vloer ligt en misschien zelfs de krabpaal van jouw kat. Doe eens gek en experimenteer zelf!