We zijn tegenwoordig veel thuis. Lekker natuurlijk maar soms ook een beetje saai. Er moet gewoon gewerkt worden en ondanks dat we al bijna een jaar hebben kunnen wennen aan deze situatie blijft het af en toe toch nog lastig. Gelukkig is er één iemand in huis die waarschijnlijk enorm geniet van deze situatie en dat is je trouwe viervoeter. In deze blog vertel ik je meer over het thuisblijven met je pup en wat je voor extra’s voor hem of haar kan doen. Lees je mee?

Tijd voor de training

Een belangrijk onderdeel van de opvoeding van een hondje is de training. Door te trainen leert een hond gewenst gedrag aan. Naast de basis trucs zoals ‘zitten’ en ‘blijven’ bouw je zo ook vertrouwen op met je viervoeter. Maar hij of zij leert ook wat niet mag zoals bijvoorbeeld blaffen als de deurbel gaat. Dit is allemaal heel belangrijk omdat dit het leven in huis makkelijker maakt. Maar daarnaast geeft het je hond ook richting en dit is wellicht nog waardevoller, zeker omdat honden een leider nodig hebben en je hem of haar dat onder andere op deze manier biedt.

Extra aandacht

Natuurlijk komt alles neer op extra aandacht in deze tijd. Ga samen een wandelingetje maken in een bos waar je nog niet geweest ben, verwen je hondje met extra snoepjes of wat hondenspeeltjes en zie hoe de band tussen jullie alleen maar sterker wordt. Voor veel mensen is een hond een extra gezinslid. Laten we dan in deze tijd ons ‘extra gezinslid’ ook maar extra in de watten leggen.

Uiterlijke en innerlijke verzorging

Besteedt ook genoeg tijd aan de uiterlijke en innerlijke verzorging van je pup. Zo moeten sommige honden regelmatig geborsteld en geknipt worden en hebben andere honden zo nu en dan een bezoekje aan de dierenarts nodig. In deze tijd kan je de gezondheid van je hond nauwlettend in de gaten houden. Neem daar de tijd voor.

Na de quarantainetijd

Steeds vaker zien we nu mensen die een hond nemen om deze tijden door te komen. Maar bedenk je wel dat een hond een maatje voor het leven is en niet alleen voor de quarantaine. Dat is niet eerlijk tegenover het beestje dat jou net zo goed als zijn thuis gaat zien. Overweeg dus voor de aanschaf of een hond echt in jouw leven past, jouw normale leven. Want als deze tijd voorbij is, is de tijd van jouw hondje dat nog niet.