Zoals bij heel veel beroepen, en dan vooral in de schoonheidsverzorging, heeft elke salon of winkel wel een eigen merk. De een vind het bijvoorbeeld belangrijk dat het product lekker ruikt waarbij de ander het juist belangrijk vindt dat er geen onnodige kleur en geur stoffen in zit. Maar soms kan het wel eens lastig zijn om voor jezelf te bepalen wat jij het fijnst vindt of mee behandeld te worden. Want elke kapper zegt waarschijnlijk wel tegen jou dat hun producten het beste zijn voor jouw haar! Het gaat er vooral om wat voor jouw eigen haar goed werkt want elk haar is natuurlijk weer heel erg verschillend!

Kerastase

Kerastase is een erg bekend kappersmerk. Ze staan bekend om hun goede ontwikkelingen en uitgebreide kennis over ingrediënten. Het merk is dan ook zeer exclusief en mag alleen verkocht worden door bepaalde retailers. Dit merk is een dochterbedrijf van L’Oréal en is gestart in 1964. Door de jaren heen heeft dit bedrijf heel veel verschillende lijnen ontwikkeld voor verschillend haar. Dus voor iedereen zit er wel wat bij! Na velen jaren van onderzoek hebben ze tot nu toe 12 lijnen uitgebracht met shampoos, conditioners en maskers. Ze hebben bijvoorbeeld Volumifique, dit is een lijn die speciaal ontwikkeld is voor vrouwen met fijn haar die wat meer volume zouden willen. Dan de Densifique lijn, deze producten zijn bedoeld voor vrouwen met haarverlies en dunner wordend haar.

CHI

CHI, afkorting van Cationic Hydration Interlink, is onderdeel van Farouk Systems USA.  Is één van de snelst groeiende merken in de professionele kapsalons. CHI is doordat alle haarproducten niet getest zijn op dieren, een diervriendelijk merk. CHI heeft een ruim assortiment haarproducten waarbij je kunt denken aan shampoos, conditioners, silk, treatments en nog veel meer haarproducten. Daarnaast heeft CHI ook een divers assortiment haartools.

Keune

En dan misschien wel het meest bekende kappersmerk: Keune. Keune staat voor elegantie, creativiteit en actualiteit, dit herken je in de producten. Het is echt een design kappersmerk. Dit design komt ook terug in de herkenbare zwartzilveren verpakking van Keune. Keune is een van de grootste Nederlandse producenten van professionele haarverzorgingsproducten van een uitstekende kwaliteit. Hierdoor kunnen ze constant de producten door ontwikkelen en laten aansluiten bij de vraag van de klant. Vaak werken kappers niet alleen met de verzorging/styling producten van Keune maar gebruiken ze er ook de haarverf van. Want de haarverf van Keune is van goede kwaliteit.