Houten garagedeuren of andere materialen

openslaande-garagepoortenAls u wilt dat uw huis een aantrekkelijke algemene look aan de buitenkant heeft, dan is het vinden van de juiste deur voor de garage een belangrijke stap in de goede richting. Daarom zijn juist houten garagedeuren hiervoor zo ideaal. Bekijk echter eens de volgende materialen voor garagedeuren om er een te vinden die bij het ontwerp van uw huis past.

aluminium-lamellen-deurenHouten garagedeuren

Hout was het eerste materiaal dat werd gebruikt in de garage deuren. Houten deuren voor de garage zijn aantrekkelijk omdat ze natuurlijk mooi, elegant en stijlvol zijn. Echter, het gebruik van hout als materiaal bij garagedeuren werd overschaduwd door de populariteit van staal. Als u een van de velen bent, die niet de tijd hebben om te besteden aan herschilderen of het doen van algemene onderhoud werken aan hun deuren voor garage, kunt u kijken naar een andere optie, omdat hout voortdurend onderhoud vergt. Toch is hout een zeer goede isolator en deuren voor de garage van hout zijn er in verschillende stijlen en ontwerpen die bij vele soorten woningen passen.
Staal
Staal is het meest voorkomende materiaal dat wordt gebruikt in deuren voor garage op de dag van vandaag. Het is niet verwonderlijk, want staal is duurzaam, betaalbaar, en zeer gemakkelijk aan te passen. Bovendien kan staal geschilderd worden in vrijwel elke kleur. Huiseigenaren die graag een houten garagedeur hebben, zonder het periodieke onderhoud kunen in staal de de textuur en de stijl van hout vinden. Stalen deuren voor garages helpen echter niet met het verlagen van energiekosten omdat ze slechte isolatoren zijn, dit kan een probleem zijn als u in een gebied met extreme klimaten of drastische veranderingen in het weer woont. Top kwaliteit stalen deuren zijn minstens verschillende cm dik. Dunnere deuren zijn beter betaalbaar omdat ze dunner zijn, maar ze zullen niet in staat zijn om schokken te weerstaan.